Geen Ypsilon meer, wel een MiTo

Eigenlijk was het de bedoeling ‘m wat langer houden, maar er kwam ineens een toch wel erg leuke rode Alfa Romeo MiTo op ons pad. Met een leeftijd van maar 10 maandjes en net iets meer dan 14.000 km op de teller net wat nieuwer dan de Ypsilon.

Na bijna 33.000 kilometer met onze Lancia Ypsilon te hebben gereden, moet ik zeggen dat het wel een erg fijne en leuke auto is geweest. De grootste voordelen waren toch wel de erg luxe uitrusting en het zeer volwassen rijgedrag voor een auto uit die klasse. Maar nadelen waren er zeker ook. Wat mij betreft blijft het verbruik toch het grootste nadeel. Gemiddeld verbruikte de auto 1:16 (zuiniger wilde gewoon echt niet als je 120 km/u op de cruise control doet). Op zich is het niet zo erg, maar de Lancia Ypsilon is wel deels bedoeld om zuinig te zijn. En dan zijn er snellere auto’s die bijna niks meer verbruiken.

Dit klinkt dan weer een beetje alsof de Ypsilon traag was, maar dat was zeker niet het geval. Inhalen was goed mogelijk, omdat de TwinAir lekker krachtig is. Meekomen met het verkeer is geen probleem en vergeleken met veel andere zuinige auto’s is de Ypsilon nog wel één van de snellere exemplaren.

Maar ja, dan moet je dus geen rit in een Alfa Romeo MiTo met 135 PK en TCT transmissie maken. Want dat voelt met een 0 tot 100 tijd van 8,2 seconden toch wel een heel stuk sportiever aan. Het hele onderstel van de MiTo is veel sportiever, maar dat is niet direct minder comfortabel. Doordat de stoelen van de MiTo een stuk fijner zitten, vind ik dat met de MiTo juist prettiger lange ritten te maken zijn.

Ook fijn aan de Alfa Romeo MiTo met TCT transmissie is dus de TCT. Deze schakelt toch wel erg snel. Heel soms merk je dat hij even moet nadenken, maar ook dan is de verandering van de versnelling echt heel erg snel gedaan. Dit maakt de auto aan de ene kant comfortabel, maar in de Dynamic stand (de sport stand) voelt het heel sportief. En het kunnen schakelen met flippers achter het stuur is natuurlijk ook erg leuk.

Hieronder dan een foto van onze nieuwe aanwinst. Klik op de foto voor meer foto’s:

Alfa Romeo MiTo 135 TCT
Alfa Romeo MiTo 135 TCT

2 reacties

 1. josina zegt:

  Nou dat is toevallig! Wij hebben onze Lancia ook ingeruild voor een Alfa mito, maar dan met twinair motor en nieuw. Maar ook rood!!!

  Wat een verschil met de Lancia. Het rijdt veel beter en sneller! En de stoelen zitten veel beter. Ik had in de Lancia altijd pijn in de rug.

  Veel plezier met jullie Alfa.

  groetjes
  josina

 2. Dick zegt:

  Dat is wel heel toevallig inderdaad! Leuk dat jullie ook een rode hebben. De MiTo is natuurlijk al wel een mooie auto, maar in het rood ziet hij er echt super uit.

  Ik wilde graag de automaat hebben en die is er bij de MiTo niet in combinatie met de TwinAir. Dus kwam ik op de 135 PK versie uit en die is nog wel fors duurder. Daarom was het wel fijn dat er een MiTo te koop stond van maar 10 maandjes oud, want dat scheelde best veel geld en hij is dan toch bijna nieuw.

  Jullie ook heel veel plezier met de MiTo, maar dat moet zeker lukken volgens mij!

  Groetjes,
  Dick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *