Inbouw van een gasinstallatie…

Vandaag heb ik onze Honda Civic opgehaald bij Agit in Rijssen, waar de auto is geweest voor de inbouw van een LPG G3 installatie. Het is een Prins VSI installatie. Alhoewel ik het eerst niet zo op gas had, leek het mij voor onze Civic nog wel handig. Voor een Corvette zou het natuurlijk zonde zijn, maar voor een dagelijkse auto is een literprijs van 38 eurocent (tegenover 1,27 euro voor benzine) toch erg leuk!

Ook vond ik op Autoweek een stukje over iemand met een Civic met zo’n zelfde motor, alleen dan handgeschakeld, die al enkele honderdduizenden kilometers op gas heeft gereden ermee! Dat geeft toch wel een beetje vertrouwen.

Het was natuurlijk wel erg spannend en ik was dan ook redelijk verbaasd dat er tussen LPG en Benzine eigenlijk geen verschil te merken is. In het rijden zelf merk ik geen verschil, maar ook als je via het knopje de auto overschakelt van benzine op LPG (of omgekeerd), merk je totaal niks. Je hoort een tikje van een of ander relais, maar hij valt niet eens even heel kort terug in toeren.

Ook de inbouw zelf ziet er erg strak uit. Ik zal proberen binnenkort wat foto’s te maken. Tot nu toe ben ik meer dan tevreden in elk geval. Geen verschil merkbaar, maar wel lekker goedkoop rijden. Nou nog hopen dat de auto het ermee eens is en het lang volhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *