Verbeter de geluidskwaliteit in Windows

Muziek afspelen via de computer is natuurlijk lekker makkelijk. Je hoeft geen CD’tjes in de CD speler te gooien, maar je kunt direct bij je gehele muziekcollectie. Enige vervelende is dat het toch net wat anders klinkt, er mist eigenlijk iets, maar het is niet duidelijk waarom. Dat was dus vrij exact mijn probleem.

Na wat zoekwerk bleek dat Windows het geluid probeert te verbeteren. Alleen wat ze volgens mij niet hebben begrepen bij Microsoft, is dat je geluid niet kunt verbeteren. Je hebt gewoon geluid van je bron en beter dan dat wordt het niet, het wordt hooguit slechter.

Gelukkig kun je het wel uitschakelen, maar het zit wel een beetje ver verstopt. Ga hiervoor naar het ‘Control Panel’. Klik daarna op ‘Hardware and Sound’. Onder ‘Sound’, klik op ‘Manage audio devices’. Dubbelklik daarna op het apparaat waarvan je de instellingen wil wijzigen. Nu verschijnt er een schermpje met een aantal tabbladen, waaronder een tabblad met de boosdoener genaamd ‘Enhancements’. Onder dit tabblad kun je ‘Disable all enhancements’ aanklikken. Klik op OK of Apply en de enhancements zijn verdwenen.

Geen enhancements zijn een grote verbetering. De muziek klinkt, naar mijn mening, nu veel meer als één geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *