De onzin van winterbanden

Winterbanden zijn grote onzin in Nederland. Het vriest hier bijna nooit en in een jaar tijd heb je misschien twee dagen sneeuw. Vervelend genoeg ligt er hier nu dus al 3 weken sneeuw en mocht ik dankzij de sneeuw afgelopen weekend het laatste stukje snelweg met 30 kilometer per uur voortzetten.

Goodyear UltraGrip 7+Dus dan wordt het eigenlijk toch tijd voor winterbanden. Mijn vriendin heeft daarom mijn favoriete Boekelo’se autobedrijf Hulscher gebeld voor een setje winterbanden, welke (gelukkig) meteen de volgende dag al onder de auto konden worden gehangen.

Het is een setje Goodyear UltraGrip 7 banden geworden. En ik moet zeggen: toch wel een extreem groot verschil met de Michelin zomerbanden die ik hiervoor had. Mijn remweg is fors korter en de auto glijdt ook niet meer zo vaak. Een noodstop op sneeuw is absoluut geen probleem, heb ik hier in de straat al even uitgetest 🙂

Al met al ben ik er toch wel erg blij mee. Gezien ik elke dag iets van 30 km heen en ook weer terug mag rijden van/naar mijn werk, is een beetje veiligheid wel welkom.

Al met al wel een goede keus dus 🙂 Ook ik hoor nu bij de winterbanden-fans. Screw you, anti-winterbanden-people!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *